Top
Smeekbede om stilte

Smeekbede. Antwoord niet gewenst

God ik smeek je, laat je niet verleiden antwoord te geven op die eeuwige vraag naar het waarom waar steeds mee wordt gekomen door goddelozen en vromen als dromen nachtmerries vertonen, levens, geliefden belanden in de schemerzone, rampen, ziekte, lijden de schepping onttronen.

 

Ik smeek je, blijf zwijgen over gebrokenheid die elke betekenis mist, zin betwist, voorkomt uit leugen en list, wil doen geloven dat jij wist, sadist die ellende had kunnen voorkomen doch anders beslist, mogelijkheden verkwist, onbetrouwbaar, grillig, de veroorzaker is.

 

Wees stil, zwijg, dat is je recht, zodat wat je zegt, niet wordt verdraaid, naar eigen inzicht uitgelegd, ingezet voor een verklarend systeem dat berecht, genadeloos en onterecht, zich tegen jouw Zijn middenin zinloosheid verzet, ik smeek je zwijg in liefde, einde gebed.

Marjon

30-er, een beetje eigengereid en breed geïnteresseerd. Ik kijk, lees en luister heel wat af en schrijf over wat me opvalt en inspireert.

1 Comment
 • Dicky Koning

  Lieverd, wat heb je het weer bijzonder verwoord!
  Dat wil ik wel even zeggen😉
  Verder ben ik stil…..
  Dikke knuffel🙏🏼😘

  2 oktober 2018 at 10:31